Foradori Granato
Granat to wyjątkowy, zdrowy owoc o czerwono-rdzawej łupinie. Jego jadalny miąższ w postaci krwistoczerwonych nasion, przy pełnej dojrzałości jest kwasowy i delikatnie cierpki. Daje niezwykle esencjonalny, ciemnoczerwony sok z fioletowymi refleksami. Nie dziwi fakt, że Elisabetta Foradori nazwała swoje najlepsze wino "Granato", nawiązując właśnie do charakterystyki i dobrodziejstw owocu. Wina te są zdrowe (wytwarzane naturalnymi metodami), intensywne w kolorze, o doskonałym balansie kwasowości i taniny. Gdy zaś są dojrzałe, ich kolor zaczyna przypominać łupinę granatu.
Wino do wigilii
Wigilia Bożego Narodzenia to piękny czas. Spędzamy go z najbliższymi przy suto zastawionym stole i wyjątkowej kolacji. Taką ucztę można jeszcze dopełnić odpowiednio dobranym winem. Jakie wina dobrać do śledzia i ryby po grecku? A jakie do karpia, kapusty i deserów? To pytania, które pojawiają się co roku...