Wino Na Widelcu

Bydyń z dyni i Rotgipfler TBA

Iga otrzymała od przyjaciela Petara Lyanguzova słoiczek konfitur poziomkowych. Konfitury powstały z poziomek rosnących w bułgarskich lasach, a smażyły je panie od lat trudniące się wyrobem konfitur. Wierzcie nam, są obłędne, z całymi owocami poziomek wewnątrz. Postanowiliśmy wyczarować deser godny takiego rarytasu. Maciej zaproponował domowy budyń waniliowy, a Iga udoskonaliła pomysł o główny składnik budyniu - dynię.

Czytaj więcej: Bydyń z dyni i Rotgipfler TBA

Tuńczyk po portugalsku

Z tegorocznych wakacji Iga przywiozła przepis na potrawę genialną w swej prostocie. Zachwyciła się nią w miłej wiejskiej knajpce nieopodal Cabo Espichel, który jest jej ukochanym przylądkiem w Portugalii. W malutkiej rodzinnej tascas podano jej stek z tuńczyka w sosie winno kaparowym. W warunkach domowych spróbowaliśmy odtworzyć ten smak!

Czytaj więcej: Tuńczyk po portugalsku

 x 

Twój koszyk jest pusty