Czerwona Argentyna alternatywnie (bez malbeca)
W powszechnej świadomości wina argentyńskie kojarzą się ze szczepem malbec. Faktycznie, jest to najważniejsza jakościowa odmiana w Argentynie, występująca praktycznie w każdym regionie kraju, gdzie obrasta około 40 tysięcy hektarów. Stanowi to około 18% całego areału Argentyny (piątego największego producenta wina na świecie!). Pamiętać należy, że Argentyna to nie tylko malbec.
Foradori Granato
Granat to wyjątkowy, zdrowy owoc o czerwono-rdzawej łupinie. Jego jadalny miąższ w postaci krwistoczerwonych nasion, przy pełnej dojrzałości jest kwasowy i delikatnie cierpki. Daje niezwykle esencjonalny, ciemnoczerwony sok z fioletowymi refleksami. Nie dziwi fakt, że Elisabetta Foradori nazwała swoje najlepsze wino "Granato", nawiązując właśnie do charakterystyki i dobrodziejstw owocu. Wina te są zdrowe (wytwarzane naturalnymi metodami), intensywne w kolorze, o doskonałym balansie kwasowości i taniny. Gdy zaś są dojrzałe, ich kolor zaczyna przypominać łupinę granatu.