Foradori Granato
Granat to wyjątkowy, zdrowy owoc o czerwono-rdzawej łupinie. Jego jadalny miąższ w postaci krwistoczerwonych nasion, przy pełnej dojrzałości jest kwasowy i delikatnie cierpki. Daje niezwykle esencjonalny, ciemnoczerwony sok z fioletowymi refleksami. Nie dziwi fakt, że Elisabetta Foradori nazwała swoje najlepsze wino "Granato", nawiązując właśnie do charakterystyki i dobrodziejstw owocu. Wina te są zdrowe (wytwarzane naturalnymi metodami), intensywne w kolorze, o doskonałym balansie kwasowości i taniny. Gdy zaś są dojrzałe, ich kolor zaczyna przypominać łupinę granatu.
Wywiad z Rieslingiem
Jak co roku przychodzi ten moment, gdy obchodzimy "Riesling Weeks" organizowane przez Niemiecki Instytut Wina. z tej okazji znalazłem chwilę, by przeprowadzić wywiad z Herr Rieslingiem.
fot. Julian Redondo Bueno